Tekijä kirjoittanut Johanna 27. lokakuuta 2022
Tänään kuljen tahallani hiljaa – ehkä hieman runomainen aloitus, mutta kirjoittajalle varsin mieluinen. Tarkoituksenani on sanoa, että tänään kuljen tarkoituksella hitaasti. Oikein hitaasti. Aivan hirvittävän hitaasti. Sivelyotteeni on tuplatemmoten rauhallisempi, syömiseen tarkoitettua aikaa käytän syömiseen, istumiseen ja ihmettelyyn. Hieronnan taustalle en ota taustamusiikkia virittämään itseäni lisää. Karsin ärsykkeitä ja vauhtia sen mukaan, kuin kykenen.
Tekijä kirjoittanut Johanna 29. syyskuuta 2022
Vällyjen välissä vietetty aika on pohja monelle toiminnolle. Toisinaan (tai usein) mieli tekisi kukkua vielä hieman pidempään. Ei kannattasi, sillä seuraava päivä rakennetaan edellisen yön aikana.
Tekijä kirjoittanut Johanna 22. syyskuuta 2022
Jos Google maps timeline lähettäisi sinulle koosteen arkiliikkumisen tavoistasi, niin miltä se näyttäisi? Saisitko pisteitä hyötyliikunnasta vai hallitsisiko tilastoja autolla tai muulla kulkuvälineellä kulkeminen?
Tekijä kirjoittanut Johanna 1. syyskuuta 2022
Terveyskeskustelu kehittyy. Painokeskeisyydestä on siirrytty kohti terveyskeskeisyyttä, koska terveyttä tuottavat parhaiten terveyttä edistävät teot. Jos siis haluat edistää terveyttä, tee siis terveystekoja.
fysiokeidas
Tekijä kirjoittanut Joonas 23. heinäkuuta 2022
Kesän aikana monella luonnollisesti treenimäärät vähenevät hyvien säiden ja rentoutumisen tieltä, eikä kuntosalitarvikkeita mökiltä löydy. Usean viikon lomailun jälkeinen fyysinen olo voi arkeen palatessa usein tuntua nuutuneelta ja fyysistä työskentelyä vaativat askareet saattavat tuntua jopa raskaammilta, kuin ennen lomalle jäämistä. Suhteellisen vähällä ja mielekkäällä tekemisellä, esimerkiksi mökkinurmikolla paljain jaloin tekemällä lyhytkestoisen muutaman liikkeen jumpan aamupäivän auringossa, voi pitää huolta, että keho ja sen aineenvaihdunta pysyvät aktiivisena ja liike elastisena. Rutiinista on helppo pitää kiinni lomankin aikana, eikä se vaatisi kuin noin 20 - 30 minuuttia päivässä, esimerkiksi 3 - 4 päivänä viikossa.
13. elokuuta 2020
Oletko koskaan ajatellut mitä hyötyä rintauinnista on? Kesää on vielä jäljellä. Monet polskivat ja uivat meressä tai järvessä. Oletko kuitenkaan miettinyt, miten rintauinti vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoosi. Tiesitkö näistä alla olevista hyödyistä: lapatuki kohenee kestävyys ja hapenottokyky kehittyy keskivartalo eli core vahvistuu pakarat piukkenee olkapään liikkuvuus lisääntyy vedessä tapahtuva liikkuminen on myös nivelystävällistä Tekniikka kuntoon! Rintauinti on helppo ja monelle mieluisin tapa uida matkaa ja huolehtia kunnostaan. Mutta myös rintauinnissa on tärkeää oikeanlainen tekniikka etenkin, jos uit pidempiä matkoja. Vääränlaisella tekniikalla saat helposti niska-hartiaseutusi kipeäksi. Jos sinulla on niska-hartiaseudun tai olkapään alueen ongelmia, etkä ole varma oikeasta tekniikasta tai sopiiko laji sinulle, voit tulla hakemaan ohjeita tai saamaan vinkkejä treenaamiseen meidän ammattitaitoiselta henkilökunnalta. Ohessa pieni tyylinäyte oikeanlaisesta tekniikasta:
8. toukokuuta 2020
Tänne päivitämme treeneihin liittyvää sisältöä.