Alaraajafysioterapiaa Järvenpäässä

 

Alaraajojen ongelmat voivat vaivata kaiken ikäisiä ja kaiken kokoisia ihmisiä. Monet järvenpääläiset sekä lähipaikkakuntalaiset ovat saaneet apua monipuolisesta alaraajafysioterapiastamme. Mikäli haluat luotettavaa

ja ammattitaitoista palvelua n. 5000 alaraaja-analyysin kokemuksella, kannattaa kääntyä

puoleemme jalkojen kiputilojen hoidossa.

Alaraajafysioterapiaa sekä tukipohjallisia 25 vuoden kokemuksella

Olemme tehneet alaraaja-analyysejä ja tukipohjallisia Järvenpään asukkaille jo vuodesta 1994 lähtien. Valmistamme kaikki pohjalliset tarkan tutkimisen perusteella käsityönä tiloissamme.

Apua jalkojen virheasentoihin taitavan alaraajafysioterapeutin avulla.

Moniin jalkojen virheasentoihin olemme saaneet apua esimerkiksi yksilöllisillä tukipohjallisilla. Jalkojen virheasentojen aiheuttamat oireet voivat ilmetä erilaisina rasitusvammoina, kovettumina jaloissa, liikavarpaina, luupiikkinä, nilkan, polven, lonkan ja selän kipuina. Erityisesti ns. kaarijalan hoidossa tukipohjallisilla on suuri merkitys.

 

Tarjoamme alaraajojen rakenteen ja toiminnan analyysia, jonka pohjalta alaraajafysioterapeuttimme laatii tarvittavat hoitosuositukset, henkilökohtaisen harjoitusohjelman tai mikäli tarvetta ilmenee, valmistamme yksilöllisesti muotoillut tukipohjalliset.

 

Alaraaja-analyysiin sisältyy:

 • Toiminnallisia testejä esim. kivuliaiden liikemallien havainnointia
 • Alaraajojen rakenteiden tutkimista
 • Liikkuvuuden sekä voiman testausta
 • Kävelyn sekä tarvittaessa juoksun analysoimista
 • Suositukset oikeanlaisten jalkineiden suhteen

Rasittuvatko jalkasi jatkuvasti kävellessäsi Järvenpään katuja? Haluaisitko lisää oireettomia askeleita?

Ihminen kävelee liikkuakseen, mutta siinä vaiheessa kun jokainen askel tuottaa kipua on syytä hakeutua ammattilaisen apuun! Monipuoliseen alaraajafysioterapiaamme kuuluu laajan tutkimisen jälkeen tarpeen mukaan:

 • Kivunhoito esim. huippukylmälaitteella
 • Toiminnan haittoihin, harjoittelu yksityisellä studiollamme ammattilaisen ohjauksessa
 • Lisääntyneeseen tuen tarpeeseen laadukkaat polvi- ja nilkkatuet
 • Yksilöllisesti muotoillut tukipohjalliset

 

Alaraajafysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Älä jää vaivasi kanssa yksin vaan sijoita hyvinvointiisi!

Lasten & Nuorten alaraajafysioterapia

"Nuorena luotu hyvä perusta on aina parempi, kuin aikuisena suoritettu korjaustyö."

Lasten normaaliin kehitykseen kuuluu myös alaraajojen muovautuminen sekä mukautuminen niitä haastaviin tehtäviin esim. pihtipolvet ovat suurimmillaan 3,5-4 vuotiaana, mutta kouluikään mennessä polvet ovat yleensä kehittyneet samaan "asentoon", kuin aikuisilla.

Kipujen ei kuitenkaan pitäisi olla osa lasten arkea, joten näiden ilmaantuessa vaikkapa polviin tai nilkkaan, olisi hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Nuorten kohdalla arvioimme alaraajojen kehityksen vaihetta sekä selvitämme mahdollisten kipujen juurisyitä.

Tavoitteena on tukea nuoren omaa normaalia kehitystä ja tätä myöten taata hyvä perusta terveelle aikuisuudelle!

Suosittelemme alaraajafysioterapeutin suorittamaa jalkojen kartoitusta

 • Jos havaitset jalkojen kiputiloja kuten nilkka-, polvi-, päkiä- tai lonkkakipuja rasituksessa.
 • Jos sinulla on alaraajojen alueella toistuvia rasitusvammoja esimerkiksi urheiluharrastuksessa.
 • Jos jalkasi rasittuvat voimakkaasti seisomatyössä.
 • Alaraajojesi nivelet tai alaselkä oireilevat ilman selkeää syytä.
 • Lääkäri, jalkojenhoitaja tms. suosittelee tukipohjallisia.
Varaa aika

Teemme vain yksilöllisesti muotoiltuja pohjallisia

Tukipohjalliset eivät ole ainut ja oikea tapa selättää rasittuneita jalkoja. Mutta niiden avulla voidaan korjata jalkojen liiallista rasitusta ja ryhtivirheitä, jolloin vaivat helpottuvat nopeammin kuin pelkällä harjoittelulla. Nopeita tuloksia saadaan, kun tukipohjallisten lisäksi harjoittelet jalkasi parempaan kuntoon. Tämä nopeuttaa työelämään ja harrastusten pariin paluuta sekä lisää oireettomia askeleita päivääsi.

 

Meiltä saat korkealaatuiset, yksilöllisesti muotoiltavat Askelaid- ja Sidas-tukipohjalliset. Jokainen pohjallispari on oma yksilönsä, niin kuin on käyttäjänsä. Olit sitten Hyrylästä, Kellokoskelta tai Keravalta, niin tarkan alaraaja-analyysin avulla selvitämme oikeanlaisen pohjallisen juuri sinun tarpeitasi varten. Tule käymään liikkeessämme Järvenpäässä tai ota yhteyttä.

 

Et välttämättä tarvitse monia pohjallisia, mutta lenkkareihin ja kävelykenkiin on olemassa omat, paremmin toimivat materiaalinsa. Kiilojen ansiosta pohjalliset säilyttävät muotonsa käytössä pitkään, toisin kuin pelkästään lämpömuovailluissa pohjallisissa.

Pohjallisten valmistus

Tukipohjallisten valmistus aloitetaan valitsemalla sopiva pohjallismateriaali. Materiaaleja on erilaisia riippuen käyttötarkoituksesta, harrastuksesta ja tuen tarpeesta. Materiaaleina meillä on laadukkaat kahden eri valmistajan, Askelaidin ja Sidaksen tuotteet.

 

Materiaalin valitsemisen jälkeen pohjallisesta tehdään lämpömuotti muotoilualustalla. Tämän jälkeen muottiin lisätään kiilat, jotka hiotaan asiakkaan tarvitseman tuen mukaan. Näin varmistamme mahdollisimman pitkäaikaisen tuen unohtamatta silti jalan luonnollisen liikkeen vaatimuksia. Pohjalliset saa itsellesi noin 1-3 päivän kuluessa, joskus mahdollisesti samana päivänä.

 

Hinta:

 • Tutkimus 86€
 • Valmistus alk.50€
 • Materiaalit alk. 80€

Tarkistuta pohjalliset vuosittain

Pohjalliset kestävät useamman vuoden riippuen käytöstä ja niiden hoidosta. Pohjallisia ei tehdä erikseen joka kenkiin, vaan niitä voi vaihtaa kengästä toiseen.

Suosittelemme, että meillä valmistetut pohjalliset tullaan näyttämään noin vuoden kuluttua käyttöönotosta tai mikäli pohjallisilla helpottaneet oireet voimistuvat uudelleen. Näin pidämme yllä pohjallisen kuntoa ja toimivuutta. Pohjallisten kunnon tarkistuksesta emme veloita. Muutostöistä veloitamme erikseen.

Ajanvaraus