183km pyöräilyä, 28km kävelyä ja 319km autolla ajo

Jos Google maps timeline lähettäisi sinulle koosteen arkiliikkumisen tavoistasi, niin miltä se näyttäisi? Saisitko pisteitä hyötyliikunnasta vai hallitsisiko tilastoja autolla tai muulla kulkuvälineellä kulkeminen?

 

Sain kaksi viikkoa sitten Google maps timelinelta koosteen sähköpostiini. Kyseiseen koosteeseen Google oli kerännyt tietoja liikkumisestani elokuulta: missä maissa ja kaupungeissa olin käynyt, missä olin liikkunut ja miten. Varsin hyödyllinen ja mielenkiintoinen kooste henkilölle, joka ei juurikaan seuraa omaa liikkumisensa määräänsä. Ilahduinkin huomatessani, että elokuussa pyöräilyä oli kertynyt 183km (15h) ja kävelyä 28km (6h). Autolla ajoa oli kertynyt 319km (8h). Aika hyvin henkilöltä, joka tanssii harrastuksekseen kaksi kertaa viikossa eikä harrasta juurikaan muuta liikuntaa.

 

Olen aina ollut luonteeltani enemmän hyötyliikkuja, mitä treenaaja. Olen tottunut kävelemään ja ajamaan pyörällä paikasta toiseen. Ajokortin ajoin vasta lähempänä 30 ikävuotta ja senkin suoritin ”vahvasti kannustettuna”. Tuossa googlen tilastossa suurin osa pyöräilystä ja kävelystä onkin tullut hyötyliikuntana työpaikalle, ruokakauppaan, kirjastoon ja harrastuksiin.

 

Nykypäivänä hyötyliikunnan terveyshyödyt tunnistetaan. Arjessa tapahtuva perusliikkuminen vaikuttaa suotuisasti verenpaineeseen, kolesterolitasoihin, unenlaatuun, stressinsietokykyyn, yleisvointiin sekä painonhallintaan. Treenillä ei pysty korvaamaan hyötyliikunnan puutetta, joka syntyy esimerkiksi paljosta istumisesta.

 

Jos Google maps timeline lähettäisi sinulle koosteen elokuulta, niin miltä se näyttäisi? Hyötyliikuitko?

0
Feed

Jätä kommentti