Laitehoidot

 

Fysioterapian tukena voidaan käyttää laitehoitoja, joiden avulla

vähennetään kipua, turvotusta ja tulehdusreaktioita kehossa. Meiltä löydät LymfaTouch-, Laser ja VelaSmooth-hoidot.

Lymfa-touch

LymfaTouch on patentoitu, Suomessa kehitetty alipaineeseen perustuva fysioterapeuttinen hoitomenetelmä. Hoitoa käytetään yhtenä fysioterapian välineenä ja sen avulla hoidetaan leikkausten ja traumojen jälkeistä turvotusta, käsitellään arpia, hoidetaan urheiluvammoja sekä tuetaan palautumista urheilusta.

Ajanvaraus Fysioterapiaan

Miten LymfaTouch toimii?

LymfaTouch hoidon vaikutus perustuu paine-eron synnyttämään alipainetilaan kudoksessa. Lymfaneste virtaa korkeammasta painetilasta kohti alempaa painetilaa. Samalla iho ja ihonalaiset kudokset venyvät alipaineen aiheuttaman imun johdosta. Kudoksen venyminen avaa lymfatiehyeitä, mikä saa aikaan imunesteen virtaamisen soluvälitilasta imusuoniin. Imusuonien seinämien venyminen aktivoi lymfakierron luonnollista pumppaustoimintaa kiihdyttäen lymfanesteiden poistumista elimistöstä ja vähentää turvotusta. Alipainehoidon tiedetään myös vilkastuttavan aineenvaihduntaa sekä kiihdyttävän verenkiertoa.

Mihin kaikkeen hoitoa annetaan?

 • Kuntoutuksen nopeuttamiseen leikkauksen jälkeen tai traumaattisen onnettomuuden jälkeen
 • Urheiluvammoista toipumiseen
 • Lihashuoltoon ja palautumisen tukemiseen
 • Fibrooseihin ja arpiin
 • Lymfaödeemaan

Mihin hoito perustuu?

 • LymfaTouch tehostaa hoitoa ja mahdollistaa nopeamman kuntoutuksen ja paluun normaaliin arkeen.
 • Lievitää kipua.

Hellävarainen

LymfaTouch on hellävarainen hoitomuoto ja se sopii myös herkälle iholle.

 

VelaSmooth

VelaSmooth on laitehoito, jonka avulla vähennetään selluliittia kehosta. VelaSmooth on kliinisesti testattu laite, jota käyttämällä on saatu vähennettyä näkyvää selluliittia ja hoikennettua reisiä, lantiota ja vyötäröä.

VelaSmooth siloittaa selluliittia

Selluliitilla tarkoitetaan epätasaisia rasvakertymiä, joita esiintyy pääasiassa lantiolla ja reisissä. Rasvasoluista muodostuvat kammiot ympäröivät ihon sidekudosta. Ajan mittaan sidekudos kovettuu ja menettää joustavuuttaan, jolloin se vetää ihon pintakerroksia alaspäin ja saa rasvasolukammiot laajenemaan. Tästä aiheutuu selluliittiin liittyvä muhkurainen appelsiini-iho.

Enemmän kuin hierontaa

VelaSmooth on paljon enemmän kuin hierontaa - se tunkeutuu syvälle ihonalaisiin kerroksiin ja tasoittaa ihon pintaa ja muokkaa rasvakudosta. Sähköoptisen synergian, suurtaajuuden ja kudosten mekaanisen manipuloinnin avulla VelaSmooth parantaa selluliitin ulkonäköä ja hoikentaa hoidettavia alueita.

Lämmittävä, rentouttava, syvähierova

Useimmat asiakkaat kuvailevat VelaSmooth-hoidon tuntuvan lämpimältä, rentouttavalta syvähieronnalta. Pitkäkestoisia tuloksia saavutetaan jo kymmenen hoitokerran jälkeen, ja useimmat asiakkaat huomaavat tuloksia jo kuuden kerran jälkeen. Kliinisissä tutkimuksissa todettiin reisien, vyötärön ja lantion hoikistuneen jopa 4,5cm ja kaikki asiakkaat havaitsivat selluliitin ulkonäön parantuneen.

 

VelaSmoot:

 • Antaa näkyviä tuloksia
 • On nopea ja miellyttävä
 • On turvallinen

lääketieteen asiantuntijoiden kehittämä

VelaSmoothin laajakirjoinen valo lämmittää ihonalaista kudosta ja saa aikaan hypotermisen vaikutuksen. Rasvakudoksen lämmittäminen käynnistää rasvasolujen aineenvaihdunnan ja saa ne pienenemään, jolloin iho muuttuu sileämmäksi.

Laser

Ensimmäinen laser kehitettiin Yhdysvalloissa 60-luvulla. Arkielämässä sitä hyödynnetään esimerkiksi viivakoodien lukemisessa. Terveydenhuollossa käytettävää pehmeämpää laseria hyödynnetään kivun lievityksessä ja kudosvaurioiden parantumisessa.

Fysioterapiaan Ajanvaraus

Kivun ja turvotuksen hoitoon

Laser-hoidon vaikutustapaa ei täysin tunneta. Hypoteeseja hoidon taustalla on useita. Hoidon arvellaan vähentävän turvotusta ja kipua mm. vähentämällä tulehdusreaktioon liittyvää prostaglandiinituotantoa ja kiihdyttämällä ATP-tuotantoa. Hoidon uskotaan mm.

 • laajentavan hiussuonia
 • parantavan verenkiertoa
 • voimistavan solujen sisäistä nestekiertoa
 • ehkäisevän turvotusta & tulehdusta

Hoito käytännössä

Laser-hoitoa annetaan osana fysioterapiaa. Laitteessa olevalla kynällä osoitetaan laser-valoa paljaalle iholle 15-120 sekuntia kerrallaan. Hoidettavia alueita voi olla useita. Tätä ennen laitteeseen syötetään haluttu energiamäärä, jonka perusteella laite laskee hoitoajan.

 

Akuutissa pehmytkudosvaivassa hoitoa voidaan antaa päivittäin. Kun tulehdus hoidettavalta alueelta on rauhoittunut, hoitotiheyttä harvennetaan 1-2 hoitokertaan viikossa. Hoito ei yleensä aiheuta hoidettavalle tuntemuksia, toisinaan saattaa ilmetä pientä kihelmöintiä.

osana fysioterpiaa

Laser on turvallinen hoitomuoto ja sen suurimmat turvallisuusriskit liittyvät laserin osoittamiseen silmään.