Se kuuluisa taukojumpan tärkeys!

Jumittaako etätyöskentely - vinkit taukojumppaan hartiakivun ehkäisyksi.

Istumatyöläisen rintarangan liikkuvuus rajoittuu helposti staattisen asennon vuoksi tai työskentelyasennon ollessa huono. Huonossa istuma-asennossa yläniska kuormittuu, rintalihakset kiristyvät, olkapäät kiertyvät eteenpäin ja lonkankoukistajat kiristyvät, mikä vetää asennon kumaraan. Rintaranka kaipaakin vastapainoksi istumiselle taivutuksia ja kiertoja. 

Pelkkä hyvä ergonomia ei siis riitä, kun puhutaan jatkuvasta päätetyöskentelystä. Ihmisen keho on luotu liikkumaan, joten liian kauan samassa asennossa oleminen alkaa kyllä nopeasti muistuttamaan, mikä kohta kropasta alkaa väsymään. Tämä lihasten väsyminen alkaa tällöin näkymään "jumeina", kun lihakset joutuvat työskentelemään liian kauan epäoptimaalisessa asennossa.


Hyvän tauotuksen lähtökohdat

Me haluammekin muistuttaa taukojen huolehtimisesta ja asennon vaihtamisesta puolen tunnin välein. Voitaisiin sanoa, että ergonomisin asento juuri sinulle on se, jossa tunnet itsesi mukavaksi. Muista kuitenkin vaihdella asentoa tasaisin väliajoin välillä seisten, välillä istuen ja mahdollisuuksien mukaan myös maaten. Taukojumpat auttavat tauottamaan työskentelyä, sekä tuovat lihaksille kaivattua erilaista liikettä.

Alla muutama liike taukojumppaan, joilla rintarangan liikkuvuutta voi ennaltaehkäistä ja kiristyneitä lihaksia vetristää. Jos koet tarvitsevasi omakohtaisen harjoitusohjelman tai niska-hartiakireyttä, huimausta tai päänsärkyä on jatkuvasti niin varaa aika fysioterapeutiltamme, joka osaa auttaa sinua yksilöllisesti niin, että etätyöskentely ei ole epämukavaa ainakaan kropallesi.


Liikkeet

0
Feed

Jätä kommentti