Ryhti ei kerro kaikkea, mutta ryhdin kohentaminen voi vähentää kipua

Kun kadulla katsoo ohi kulkevia ihmisiä, voi nähdä jos jonkinmoista ryhtiä. On pitkää, on lyhyttä, on kumaraista, kiertynyttä, ontuvaa, ylvästä ja kaikkea näiden väliltä. Hyvää ryhtiä on pidetty ylvään ihmisen mittana. Huonoon ryhtiin herkästi liittyvät mielikuvat kivusta, vaivasta, ja väsymyksestä. Mitä voimme oikeastaan oppia ihmisestä vain katsomalla hänen ryhtiään?

 

Ryhdistä emme voi ainakaan päätellä kipujen määrää tai onko henkilöllä kipuja ylipäätänsä. Kun siis näet kadulla kumaraisen henkilön, et voi varmuudella sanoa, että hän kärsiii esimerkiksi selkävaivoista. Jos kuitenkin sattuisit juttelemaan hänelle ja hän kertoisi todella potevansa selkäkipuja, olisi muutama hyvä neuvo tarpeen.

 

Kohentamalla ryhtiä voi vähentää kipua. Tämän vuoksi fysioterapiassa ollaan kiinnostuneita ryhdistä ja sen symmetrisyyksistä. Ryhtiin positiivisesti voit vaikuttaa elämäntapatekijöilla: unella, ravitsemuksella ja sopivasti mitoitetulla liikunnalla. Jos kiristää, liikkuvuusharjoitteet auttavat ja jos kehossa on heikkoutta, lihaskuntoharjoitteet ovat avuksi.

 

On luonnollista, että elämän jäljet näkyvät kehossa. Elämä haastaa kehoamme lukuisin eri keinoin. Jos kuitenkin kehosi on säännöllisesti kipeä ja vaivainen, kysynkin sinulta kysymyksen. Olisiko aika kohentaa ryhtiä?

0
Feed

Jätä kommentti